Πλαστική Χειρουργική

Στο άκουσμα του όρου το μυαλό μας μπορεί να πηγαίνει σε επεμβάσεις αισθητικής αποκλειστικά φύσεως. Ωστόσο οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής αφορούν και προβλήματα όπως αποκατάσταση τραυμάτων των μαλακών ιστών και του δέρματος, τα οποία είναι τόσο σοβαρά κι εκτεταμένα που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με απλή συρραφή των ιστών. Οι επεμβάσεις αυτές στα ζώα αφορούν ελλείμματα δέρματος και μαλακών ιστών, τα οποία προέκυψαν από τραυματισμό (δήγμα από άλλο ζώο, τροχαίο ατύχημα, έγκαυμα κ.ά.) ή μετά από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση κάποιας μάζας (νεοπλασίας, αποστήματος κλπ) από την περιοχή.

Με ειδικές τεχνικές (δημιουργία κρημνών δέρματος, μεταμόσχευση δέρματος από άλλη περιοχή του σώματος του ζώου κ.ά.) επανορθώνονται ευκολότερα, γρηγορότερα και με καλύτερο αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Επίσης, με τέτοιου είδους επεμβάσεις αποκαθίστανται συγγενή προβλήματα τα οποία αφορούν συνήθως τη περίσσεια δέρματος στην κεφαλή ή τη βάση της ουράς (ιδίως σε φυλές σκύλου όπως chow-chow, bulldog, sharpei, boxer κ.ά.), η οποία οδηγεί σε δερματίτιδες (στις πτυχές του δέρματος), οφθαλμολογικά προβλήματα που οφείλονται στην κατασκευή των βλεφάρων (εντρόπιο-εκτρόπιο) κ.ά.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ