ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

"Με συντηρητική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση (ορθοπεδικό χειρουργείο, χειρουργείο μαλακών ιστών, οδοντιατρική επέμβαση ή πλαστική χειρουργική) φροντίζουμε για την αποκατάσταση της υγείας του μικρού σας φίλου."

Χειρουργεία μαλακών μορίων    

Συχνά χρειάζεται να επέμβουμε χειρουργικά στο ζώο είτε προληπτικά (στείρωση), είτε για να επιλύσουμε κάποιο πρόβλημα (π.χ αφαίρεση πυομήτρας, αφαίρεση νεοπλασίας, διάνοιξη αποστημάτων, συρραφή τραυμάτων, αποκατάσταση κάποιας κήλης κ.ά.) ή να εξετάσουμε τη φύση μιας αλλοίωσης (π.χ. λήψη βιοψίας από κάποια μάζα).

Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Cura Animalis διενεργούμε χειρουργεία που αφορούν τα εσωτερικά όργανα (ενδοκοιλιακά όργανα) και τους μαλακούς ιστούς των μικρών ζώων σε οργανωμένο χειρουργείο με ελεγχόμενη (εισπνευστική) αναισθησία και όργανα παρακολούθησης των ζωτικών σημείων τη ζώου, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων κατά τη χειρουργική επέμβαση.

Χειρουργεία ορθοπεδικά    

Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Cura Animalis αναλαμβάνουμε να εξετάσουμε και να χειρουργήσουμε τα κατοικίδια που αντιμετωπίζουν ποικίλα ορθοπαιδικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, στο ορθοπαιδικό τμήμα του κέντρου, με τη βοήθεια εξελιγμένων μηχανημάτων όπως αυτόματο ακτινολογικό κι αρθροσκόπιο, γίνονται διαγνώσεις δυσπλασιών (π.χ. ισχίων, αγκώνα κλπ), προβολών μεσοσπονδύλιων δίσκων (δισκοπάθειες- με τη διενέργεια μυελογραφημάτων) κ.ά.

Επίσης στο κέντρο μας, λειτουργεί και πλήρως εξοπλισμένο ορθοπαιδικό χειρουργείο για τη χειρουργική αποκατάσταση ορθοπαιδικών προβλημάτων όπως π.χ. κατάγματα, ρήξεις χιαστών συνδέσμων, δυσπλασίες αγκώνα, εξαρθρήματα ισχίου, γόνατου, αγκώνα, συμπιέσεις νωτιαίου μυελού κ.α. Οι επεμβάσεις αυτές εκτελούνται από εξειδικευμένους ορθοπαιδκούς χειρουργούς, πάντα με τη παρουσία αναισθησιολόγου, καθώς και με τη βοήθεια έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού. Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού με τους ιατρούς του κέντρου.

 

Στο άκουσμα του όρου το μυαλό μας μπορεί να πηγαίνει σε επεμβάσεις αισθητικής αποκλειστικά φύσεως. Ωστόσο οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής αφορούν και προβλήματα όπως αποκατάσταση τραυμάτων των μαλακών ιστών και του δέρματος, τα οποία είναι τόσο σοβαρά κι εκτεταμένα που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με απλή συρραφή των ιστών. Οι επεμβάσεις αυτές στα ζώα αφορούν ελλείμματα δέρματος και μαλακών ιστών, τα οποία προέκυψαν από τραυματισμό (δήγμα από άλλο ζώο, τροχαίο ατύχημα, έγκαυμα κ.ά.) ή μετά από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση κάποιας μάζας (νεοπλασίας, αποστήματος κλπ) από την περιοχή.

Εκτός από τον καθαρισμό των δοντιών, τον οποίο κάνουμε προληπτικά, σε αρχικά στάδια εμφάνισης οδοντικής πλάκας και πέτρας, ή θεραπευτικά για την αντιμετώπιση ουλίτιδας-περιοδοντίτιδας, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας αναγκάζουν να επέμβουμε χειρουργικά στη στοματική κοιλότητα.
Κατάγματα των δοντιών από μάσηση σκληρών αντικειμένων (π.χ. σίδερο, πέτρες) ή από χτύπημα (πτώση από ύψος, τροχαία ατυχήματα), απαιτούν είτε επιδιόρθωση του δοντιού με συνθετικά υλικά είτε εξαγωγή του δοντιού αν η βλάβη που έχει υποστεί είναι μεγάλη. Τα κατάγματα αυτά είναι πιθανό να συνοδεύονται και από κατάγματα της ίδιας της γνάθου, ιδίως αν υπάρχει ιστορικό σοβαρού τραυματισμού όπως προαναφέραμε, οπότε ταυτόχρονα με την οδοντιατρική επέμβαση γίνεται και ανάταξη και του κατάγματος της γνάθου.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ