Καλλωπισμός

Καλλωπισμός    

Η περιποίηση του κατοικιδίου (Σκύλου και Γάτας) είναι πολύ σημαντική για την υγεία και ευζωία του. Η σωστή και τακτική περιποίηση του τριχώματος του κατοικιδίου σας μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης δερματοπαθειών και βελτιώνει την ποιότητα της τρίχας. Κατά το Λούσιμο-Χτένισμα απομακρύνεται η σκόνη και τα νεκρά κύτταρα/τρίχες, ενώ παράλληλα ελέγχεται η ύπαρξη ή όχι μικροοργανισμών (ψύλλους, τσιμπούρια) και ξένων σωμάτων (άγανα-αγκάθια).

Λούσιμο: Η συχνότητα λουσίματος εξαρτάται από το τρίχωμα του ζώου (μακρύ ή κοντό) και το περιβάλλον στο οποίο ζει (αν ζει και έξω απ’ το σπίτι θα λερώνεται πιο εύκολα, επομένως θα χρειάζεται συχνότερο λούσιμο). Μία ως δυο φορές το μήνα αρκεί, συχνότερο λούσιμο δεν συνίσταται γιατί ξεραίνει το δέρμα του ζώου. Κατά το λούσιμο καλό είναι να φράζονται με βαμβάκι οι ακουστικοί πόροι του ζώου.

Βούρτσισμα-χτένισμα τριχώματος: Ανάλογα με το είδος του τριχώματος (μακρύ, κοντό, βοστρυχωτό κτλ) υπάρχουν οι κατάλληλες βούρτσες και χτένες.

586d27a38cd5d70b8be39c4be68030c5

Καθάρισμα ματιών, αυτιών, δοντιών: Τα μάτια (περιοφθάλμια χώρα) και τα δόντια καλό είναι να καθαρίζονται καθημερινά. Η περιοφθάλμια χώρα με βαμβάκι εμποτισμένο με νερό και τα δόντια με ειδική οδοντόβουρτσα-οδοντόπαστα. Το βούρτσισμα των δοντιών καλό είναι να ξεκινάει από μικρή ηλικία για να το συνηθίσει το ζώο και η πρώτες φορές να γίνουν με προσοχή, ώστε το ζώο να μην αποστραφεί την συνήθεια αυτή. Τα αυτιά πρέπει να ελέγχονται και να καθαρίζονται τακτικά. Ο καθαρισμός τους να γίνεται με βαμβάκι και ειδικό καθαριστικό αυτιών με ήπιες κινήσεις και όχι βαθιά.

Κοπή νυχιών: Η κοπή των νυχιών γίνεται με ειδικό κόπτη ανά 1-2μήνες(μόλις αρχίζουν να αγγίζουν το έδαφος). Στα κουταβάκια και στα γατάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο δικός μας νυχοκόπτης.

Στην Κλινική Cura Animalis, κατόπιν ραντεβού, αναλαμβάνουμε τον καλλωπισμό (ΚΟΥΡΕΜΑ και ΜΠΑΝΙΟ) του σκύλου και της γάτας σας.!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Διαχείριση βάρους
Βρίσκεστε εδώ: Home ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ